Title Image

Our Services: What We Do & How We Do It

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Strategie
Bovenstroom

1. Strategie, plan en uitvoering

Het is niet eenvoudig om iedereen binnen de organisatie gefocust te krijgen op hoofdzaken. Ad hoc werken, micro management en het verzanden in dagelijkse futiliteiten zijn herkenbare symptomen. Op gestructureerde wijze een gezamenlijk doel stellen, helpt bij de algemene bedrijfsvoering en het behalen van de doelstellingen. Firmwork ondersteunt bij het opstellen van een strategie, de bijbehorende acties, de implementatie en de uitvoering.

Bovenstroom

2. Organisatie, competenties en structuur

Het plan is goed en de propositie ook. Toch werkt de uitvoering niet. Zitten de juiste mensen wel op de juiste plek? Wordt er ownership genomen, maar ook gegeven? Er wordt vaak eenvoudig gedacht dat een competent persoon alles kan. Vragen we als organisatie onterecht teveel? Firmwork geeft inzicht in de organisatie en deelt de reden waarom een team of afdeling minder functioneert. Dit leidt vaak tot een voorstel om wijzigingen door te voeren.

Organisatie structuur
Interim trajecten
Bovenstroom

3. Interim trajecten

Een tijdelijke kracht wordt in de regel ingezet voor het opvangen van piekmomenten en ziekte. Maar interim management wordt ook ingezet voor het aantrekken van specifieke kennis, ter vervanging van een functie of voor ondersteuning bij een traject of project. Firmwork helpt bij de invulling van een tijdelijke oplossing: de juiste kennis op het juiste moment.

Bovenstroom

4. Heldere sales funnel

Het product of de dienst is goed, maar de resultaten mogen beter. Hebben we wel zicht op de markt en de sales funnel? Wat zorgt er nu voor dat een prospect ook daadwerkelijk klant wordt? Firmwork helpt bij het schematisch verwerken van het potentieel, de bijbehorende acties en de analyse. Deze analyse laat zien waar het proces minder goed werkt en een aanpassing in benadering wordt gevraagd. Samen met een spot-on propositie, wordt de beste conversie mogelijk.

Sales funnel
Propositie
Bovenstroom

5. Spot-on propositie

De markt is gezond, er is een plan en een goed team. Maar, klopt het product wel bij de markt? Waarom kopen de klanten niet? Firmwork begeleidt het proces wat leidt tot een spot-on propositie. In combinatie met een heldere sales funnel, scoort de propositie optimaal.

Onderstroom

6. Focus op de bedrijfscultuur

Soms blijkt dat de cultuur en andere onzichtbare emoties de voortgang van een organisatie beperken. Dit heet de onderstroom van een bedrijf. Het is noodzakelijk om deze onderstroom boven tafel te krijgen. Firmwork werkt hiertoe samen met Jawel: een gerenommeerde organisatie die zich nog meer heeft gespecialiseerd op trajecten in de onderstroom. Een parallel lopend traject van onderstroom en bovenstroom is mogelijk. Firmwork en Jawel verzorgen de onderlinge afstemming én coördinatie.

Bedrijfscultuur